Prof. dr Milica Antić Gaber: POLOŽAJ ŽENA U SLOVENIJI DANAS

“EU INFO CENTAR”

Beograd, Kralja Milana 7

četvrtak 7. juni 2018. god.

od 15-17 časova

 

 

 Poštovane,

pozivamo Vas na predavanje sociološkinje prof. dr Milice Antić Gaber na temu “Položaj žena u Sloveniji danas”. Prof. Antić Gaber će govoriti o položaju žena u politici posle poslednjih izbora u Sloveniji, rodnim kvotama u politici, o muškosti o politici, ali i o nasilju prema ženama i razvoju ženskih i rodnih studija u Sloveniji.

Razgovor će moderirati prof. dr Marina Hughson, potpredsednica Sekcije za feministička istraživanja i kritičke studije maskuliniteta.

Predavanje organizuje Sekcija za feministička istraživanja i kritičke studije maskuliniteta (SEFEM) u saradnji sa  Ženskom platformom za razvoj Srbije i Akademijom ženskog liderstva. Predavanje će se održati u prostorijama “EU info centra” u Beogradu, Kralja Milana 7, četvrtak 7. juni, 2018. od 15h do 17h.

Sociološkinja prof. dr Milica Antić Gaber je profesorka sociologije i sociologije  roda na Univerzitetu u Ljubljani. Njeno polje istraživanja su žene u politici, kvote, rodne studije i rodna perspektiva u obrazovanju. Više njenih radova moguće je pogledati na: https://uni-lj.academia.edu/MilicaAnti%C4%87Gaber

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u dijalogu o izazovima koji stoje pred ženskim pokretom u Evropi i Srbiji.

Srdačan pozdrav,

Marina Hughson, Aleksandra Vladisavljević i Miloš Đajić

Comments

comments

Leave a Reply